Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Новото ми предложение за коледния пост са домашни бонбони, които се приготвят за 5 минути. Натуралната сладост на фурмите е комбинирана с интензивен какаов вкус и лек аромат на кафе”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1/2 ч.ч. орехи, 1/2 ч.ч. лешници, 1/2 ч.ч. почистени от костилките фурми, 30 г сурово какао, 1 ч.л. кафе еспресо, щипка хималайска сол, 1 с.л. кокосово масло и шоколад по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Блендираме всичко в мощен робот и получаваме гъста и лепкава маса. В зависимост от мекотата на фурмите може да се наложи да прибавим лъжица кокосово масло, ако сместа е по-гъста от необходимото, или още орехи, ако е по-течна.
Оформяме от получената гладка смес с длани кръгли бонбони и ги слагаме за няколко часа в хладилник, за да стегнат.
Потопяваме по желание част от тях в разтопен на водна баня шоколад и ги връщаме в хладилника, докато глазурата им се стегне.