Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ето един интересен десерт с киви и аромат на кокосово масло, съобразен с коледния пост”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
300 г брашно, 200 мл растително мляко (конопено, бадемово, кокосово), 100 г белено конопено семе, 100 г кокосово масло, 120-130 г тъмна кафява захар, 50 г стафиди, 1 щипка сода бикарбонат, 1 бакпулвер, 1 капсула ванилова есенция или 1-2 пакетчета, пудра захар, няколко кивита и свежа мента за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с миксер кокосовото масло и кафявата захар за кратко. Постепенно прибавяме растителното мляко. Смесваме пресятото брашно със содата и бакпулвера.
Разбъркваме двете смеси до получаването на гъсто тесто. Добавяме ванилията, конопеното семе, едно нарязано на кубчета киви и стафидите.
Изсипваме тестото в подходяща форма, застлана с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 160 градуса около 30 минути. След изстиване отделяме сладкиша от хартията.
Поръсваме го с пудра захар и украсяваме с останалите кивита и листенца мента.