Сладкиш с киви

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9262479 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ето един интересен десерт с киви и аромат на кокосово масло, съобразен с коледния пост”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

300 г брашно, 200 мл растително мляко (конопено, бадемово, кокосово), 100 г белено конопено семе, 100 г кокосово масло, 120-130 г тъмна кафява захар, 50 г стафиди, 1 щипка сода бикарбонат, 1 бакпулвер, 1 капсула ванилова есенция или 1-2 пакетчета, пудра захар, няколко кивита и свежа мента за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с миксер кокосовото масло и кафявата захар за кратко. Постепенно прибавяме растителното мляко. Смесваме пресятото брашно със содата и бакпулвера.

Разбъркваме двете смеси до получаването на гъсто тесто. Добавяме ванилията, конопеното семе, едно нарязано на кубчета киви и стафидите.

Изсипваме тестото в подходяща форма, застлана с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 160 градуса около 30 минути. След изстиване отделяме сладкиша от хартията.

Поръсваме го с пудра захар и украсяваме с останалите кивита и листенца мента.