
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Риба в комбинация с ароматните манатарки и в съседство със сочни картофки можете да сложите на трапезата си по време на коледните пости”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
1 кг изчистен
толстолоб на
шайби
4 картофа
30 г манатарки
4-5 с.л. олио
мащерка
млян черен пипер
сол на вкус
1/2 к.ч. бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накисваме манатарките в топла вода и ги оставяме така в продължение на 10 минути. Обелените и измити картофи нарязваме на шайби.
Осоляваме ги и ги подреждаме на дъното на тава, която предварително сме намазали с част от олиото. Между тях слагаме гъбите. Отгоре нареждаме осолената риба.
Изсипваме около нея виното, поръсваме всичко с останалото олио, с черния пипер и мащерката. Печем ястието във фурна на 200 градуса до момента, в който сосът, който се е отделил по време на готвенето, почти се е изпарил.
Сервираме парче риба с няколко шайби картофи и малко манатарки.