Толстолоб с манатарки и картофи
01.12.2020 06:51; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Риба в комбинация с ароматните манатарки и в съседство със сочни картофки можете да сложите на трапезата си по време на коледните пости”, пише ни Маргарита Димитрова.
1 кг изчистен
толстолоб на
шайби
4 картофа
30 г манатарки
4-5 с.л. олио
мащерка
млян черен пипер
сол на вкус
1/2 к.ч. бяло вино
Накисваме манатарките в топла вода и ги оставяме така в продължение на 10 минути. Обелените и измити картофи нарязваме на шайби.
Осоляваме ги и ги подреждаме на дъното на тава, която предварително сме намазали с част от олиото. Между тях слагаме гъбите. Отгоре нареждаме осолената риба.
Изсипваме около нея виното, поръсваме всичко с останалото олио, с черния пипер и мащерката. Печем ястието във фурна на 200 градуса до момента, в който сосът, който се е отделил по време на готвенето, почти се е изпарил.
Сервираме парче риба с няколко шайби картофи и малко манатарки.
-
Аспаруховият мост потъва в мрак за няколко дни
-
Борисов: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари (Видео)
-
Георги Марков: Следват 10 г. политическа криза, ще се скъсаме от избори до дупка
-
В САЩ бе изпълнена 13-ата и последна за мандата на Тръмп смъртна присъда
-
Кметът Иван Портних награди участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа 2020“ (Снимки)
-
БГ вирусоложка от Кеймбридж: Колективен имунитет - едва в края на 2021-а