Толстолоб с манатарки и картофи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9273847 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Риба в комбинация с ароматните манатарки и в съседство със сочни картофки можете да сложите на трапезата си по време на коледните пости”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 кг изчистен

толстолоб на

шайби

4 картофа

30 г манатарки

4-5 с.л. олио

мащерка

млян черен пипер

сол на вкус

1/2 к.ч. бяло вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Накисваме манатарките в топла вода и ги оставяме така в продължение на 10 минути. Обелените и измити картофи нарязваме на шайби.

Осоляваме ги и ги подреждаме на дъното на тава, която предварително сме намазали с част от олиото. Между тях слагаме гъбите. Отгоре нареждаме осолената риба.

Изсипваме около нея виното, поръсваме всичко с останалото олио, с черния пипер и мащерката. Печем ястието във фурна на 200 градуса до момента, в който сосът, който се е отделил по време на готвенето, почти се е изпарил.

Сервираме парче риба с няколко шайби картофи и малко манатарки.