Стигаме най-ниските температури за декември в следващите 2 дни

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9274785 www.24chasa.bg
Анастасия Стойчева КАДЪР: БНТ

В петък ще се затопля, но ще вали дъжд

Може да достигнем най-ниските температури за декември в следващите 2 дни. Сутрешните температури ще се понижат на места до минус 12-минус 15 градуса. Това каза пред БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

"Днес денят ще е слънчев. Задържащата се снежна покривка поддържа ниски температурите. Предстои ни затопляне. В петък този циклон ще се спусне на юг и ще се пренесе топъл въздух за декември и температурите ще станат положителни. В планините температурите ще са положителни. Студеният въздух остава на ниското  - в равнинните части ще е неприятно и мрачно, но в планините ще е приятно", добави тя. 

"И утре ще бъде по-студено от обичайното за декември. На места ще прехвърча сняг. Не очакваме усилване на вятъра, в много котловинни полета ще има мъгла, което ще допринася за замърсеността на въздуха", каза още синоптикът. 

"Има предпоставка за валежи от дъжд в петък. Далеч сме от рекорди този месец, най-високите ще са между 7 и 12 градуса, рекордът е 25 градуса, рекордът за най-ниска-температура е 33,5 градуса. Към Коледа и Нова година очакваме валежи, но само на места ще са от сняг. Засега трудно си представяме да се образува снежна покривка в цялата страна", каза Стойчева.