Декември с дъх на традиция и любим вкус

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9280478 www.24chasa.bg

Още от самото си начало, месец декември ни обгръща с топлина и уют, създавайки празнични поводи, които да отбележим у дома, в тесен семеен или приятелски кръг. Снегът навън малко по малко ни помага да се настроим на коледна вълна, но преди това въображението ни пренася в кухнята. Задачата ни не е никак лека, тъй като за поредна година трябва да решим каква рецепта да приготвим за светлия празник Никулден. Дали да запретнем ръкави и да следваме това, което повелява традицията, или пък да експериментираме и се впуснем в ново и вълнуващо кулинарно приключение.

Обичаят повелява на трапезата да се сервира риба. Каква да бъде тя – можете да изберете сами. Ние пък ви припомняме това, което са правили нашите баби и какво приготвяме вкъщи и до днес – традиционен пълнен български шаран. Харесваме го в компанията на ориз, орехи, лук и стафиди. Добавяме мащерка за аромат и резени лимон, които да се запекат за коричката му, за разкош. За да му се насладите истински, най-важното условие е да вземете със себе си доброто настроение и да прекарате една вечер, изпълнена с наслада, в компанията на любимите си хора.

Откъде обаче да изберем шаран с отлични вкусови качества, които да заеме почетно място, наред с останалите ястия, които ще приготвим? Тази година препоръката ни е категорична, без място за съмнение. В периода 2 - 5 декември, в магазините на BILLA България ще откриете роден шаран, отгледан с много внимание в едноименния язовир в региона на с. Княжево, община Тополовград. Основен приоритет за специалистите в развъдника е рибата да няма допир до дъното и по-замърсените слоеве, в дълбоките части на язовира, за да стои далеч от тинята. Този тип метод на аква културата, използван при отглеждането ѝ, гарантира отличния ѝ вкус. Шараните се отглеждат в условия на топъл, характерен за района климат, и се хранят със специална фуражна храна, която да поддържа тяхното здравословно развитие.

Ако все още не сте убедени, че това е правилният избор, нека ви дадем още една причина. Това е начин да подкрепите български производител, който стриктно следи за високото качество на продукцията, която предлага. Рибното стопанство е един от над 460 местни доставчици, с които BILLA България работи, към настоящия момент. Философията на компанията, от стъпването ѝ на пазара до днес, е, че потребителите ѝ заслужават най-доброто съотношение между вкус и качество. Затова, нашият съвет е – изберете българското, дори и в трудни периоди, като настоящия, пазарувайки в любимия си магазин.

Желаем ви светъл празник!