Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Традиционен, сочен щрудел за коледните пости с два вида плод. Десертът е по джоба на всеки и е съобразен с настъпващата финансова криза в страната ни”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 пакет тънки кори за баница, 1 кг тиква, 2 по-големи сладки ябълки, 6 с.л. мед, 6 с.л. олио, 1 к.л. канела, пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме, измиваме и рендосваме тиквата. По същия начин процедираме и с ябълките. Смесваме ги с меда, канелата и 4 с. л. олио. Разбъркваме сместа добре.
Вземаме по две кори и върху тях ръсим от плънката. Загръщаме ги леко от двете по-къси страни и внимателно ги прегъваме и навиваме на руло.
Подреждаме суровия щрудел в правоъгълна тава, която предварително сме намазали с 1 с.л. олио. Намазваме ги с последната лъжица от мазнината.
Печем щрудела в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар. Изваждаме го и веднага поръсваме обилно с пудра захар. Сервираме го леко охладен.