
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам вкусни сезонни сладки с тиква, подходящи както за следобедното кафе, така и за празничната трапеза”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500-600 г брашно, 400 г настъргана тиква, 1-2 яйца, 200 г захар, 1/2 ч.ч. масло или олио, 1 бакпулвер, 1 ч.л. канела, щипка сол, по желание – орехови ядки, ленено или белено конопено семе, пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме размекнатото на стайна температура масло или олио. Разбъркваме с част от брашното, смесено с бакпулвера, канелата и щипката сол.
Прибавяме постепенно настърганата тиква и по желание малко счукани орехови ядки, ленено или конопено семе. Сипваме брашно, колкото да се получи меко тесто.
Оформяме от него топчета и ги редим в намазнена тава на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до леко покафеняване.
Поднасяме сладките, поръсени с пудра захар.