
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това са зимни сладки, меки и ухаещи на канела и мед. На следващия ден са още по-вкусни”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. сварена и пюрирана тиква, 1 яйце, 1/2 ч.ч. захар, 3 с.л. мед, 1/2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. смлени орехи
За крема:
1 пакет крема сирене, 50 г масло, 1/2 ч.ч. пудра захар, кокосови стърготини или смлени орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чукваме яйцето в купа, към него добавяме захарта и разбиваме. Прибавяме олиото, сварената и пюрирана тиква, меда, канелата и орехите. Разбъркваме продуктите много добре.
Сипваме постепенно към сместа пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Разбъркваме всичко до получаването на хомогенна смес. Оформяме с дървена лъжица сладки с еднаква голямина и ги поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме малко разстояние между тях.
Печем ги в загрята фурна за 10-ина минути или докато придобият приятен златист загар. След като ги извадим, ги оставяме за 1-2 минути в тавата.
Слепваме ги две по две с крема, който приготвяме от смесените крема сирене, масло и пудра захар. Овалваме ги по желание в кокосови стърготини или смлени орехи.