
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви едно по-различно брауни с шоколад с японски зелен чай матча на прах и лимоново масло. Ако не намерите такъв шоколад, може да използвате бял, оцветен с матча на прах, и да ароматизирате с настъргана лимонова кора”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
200 г шоколад с матча и лимон (или бял шоколад, матча на прах и настъргана лимонова кора), 60 г масло, 2 яйца, 60 г захар, 125 г брашно, 5 г бакпулвер, 1 щипка сода бикарбонат, 1 щипка сол
За глазурата: розов шоколад с лиофилизирани ягоди и пукана киноа
За украсата: 40-50 г черен шоколад, черни боровинки и нар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме шоколада с матча и лимон (или оцветения бял шоколад, в който сме добавили настърганата лимонова кора) с маслото на водна баня. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме пресятото брашно, смесено с бакпулвера, содата и солта. Изсипваме темперирания разтопен шоколад.
Разстиламе сместа в квадратна тава с големина на едната страна 20 см, покрита с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути. След изстиване обръщаме сладкиша и отстраняваме хартията.
Нанасяме глазурата от разтопения на водна баня цветен шоколад, поръсваме с боровинки и оставяме в хладилник да стегне.
Украсяваме с разтопения на водна баня черен шоколад, поръсваме със зърна нар и връщаме в хладилника. Поднасяме браунито, нарязано на квадрати.