Банички с праз и фъстъци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9400611 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за много вкусни зимни банички с праз лук, сирене и аромат на прясно изпечени фъстъци”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

1 пакет кори за баница, 150 г сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 70 г масло, 2 к.ч. олио, 1 к.ч. вода, 3 стръка праз лук, 150-200 г сурови фъстъци, 50-100 г сурови белени слънчогледови семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Намачкваме сиренето и го смесваме с яйцата и киселото мляко. Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото и водата.

Почистваме и нарязваме праза на ситно и го задушаваме с част от олиото и едро натрошените фъстъци, докато започне да се зачервява. Взимаме корите две по две и намазваме външната със сместа от мазнина и вода.

Слагаме върху вътрешната по лъжица от праза с фъстъците и по лъжица от сиренето с яйцата. Навиваме на рулца и ги нарязваме на малки банички.

Намазваме с мазнина и поръсваме с останалите фъстъци и слънчотледовите семена. Печем на умерена температура, докато се зачервят.