
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рецепта за много вкусни зимни банички с праз лук, сирене и аромат на прясно изпечени фъстъци”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница, 150 г сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 70 г масло, 2 к.ч. олио, 1 к.ч. вода, 3 стръка праз лук, 150-200 г сурови фъстъци, 50-100 г сурови белени слънчогледови семена
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме сиренето и го смесваме с яйцата и киселото мляко. Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото и водата.
Почистваме и нарязваме праза на ситно и го задушаваме с част от олиото и едро натрошените фъстъци, докато започне да се зачервява. Взимаме корите две по две и намазваме външната със сместа от мазнина и вода.
Слагаме върху вътрешната по лъжица от праза с фъстъците и по лъжица от сиренето с яйцата. Навиваме на рулца и ги нарязваме на малки банички.
Намазваме с мазнина и поръсваме с останалите фъстъци и слънчотледовите семена. Печем на умерена температура, докато се зачервят.