Кекс с червено вино
15.01.2021 08:12; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Виолета Василева ни предлага лесна рецепта за кекс, приготвен с червено вино.
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
5-6 с.л. червено
вино
3 с.л. какао
250 г масло
2 ч.ч. брашно
ванилия
1 пакет бакпулвер
около
50 г стафиди
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме в метална купа на котлона маслото, захарта, виното, какаото и 3 с.л. вода, докато сместа заври. От нея може да отделим 1 к.ч. за глазурата или да поръсим готовия сладкиш с пудра захар.
Прибираме я в хладилника, когато изстине. Разбиваме в купа жълтъците и добавяме към тях поизстиналата смес. Добавяме стафидите, пресятото брашно, смесено с бакпулвера и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма или застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180° до суха клечка.
Изваждаме го, когато е готов, и го оставяме върху метална решетка. Изчакваме да поизстине, намазваме го с глазурата и го прибираме в хладилника за около 2 часа или го поръсваме обилно само с пудра захар.
-
Мария Габриел: Механизмът за възстановяване и устойчивост е възможност за инвестиции и реформи в наука и иновации
-
Коралови нотки за дамски чар на 46 кв. м (ГАЛЕРИЯ)
-
Росен Желязков: Концесията на Летище "София" ще внесе преки ползи от 2 млрд. лева
-
"168 часа": Тайните на Кремъл - съкровища, подземия, бомби, пожари и езическо светилище
-
Лекарска инвазия в политиката? Логично!
-
Вижте какво е състоянието на пътищата тази вечер