Рамен с пилешко месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9435586 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по цял свят японски ястия, но има своите разновидности в много азиатски култури.

Приготвя се от нудли и бульон със соев сос, сервирани с месо или риба”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За 2 порции:

250 г пилешко филе

2 яйца

1/2 връзка зелен лук

1 ч.ч. едамаме

4-5 с.л. соев сос

800 мл костен бульон

джинджифил

сол и черен пипер

на вкус

1 шепа спанак

2-3 скилидки чесън

125 г нудълс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер. Запържваме го до златисто в дълбок съд. В същия съд наливаме бульона. Към него добавяме чесъна и джинджифила, които можем да не режем, тъй като преди сервиране ще ги отстраним.

Връщаме месото в бульона и оставяме на котлона за около 15 мин. При необходимост го разреждаме с малко вода. Сваряваме яйцата, като е важно да останат рохки. Добре е да преседят в бульона, но ако нямате много време, може да пропуснете тази стъпка.

Приготвяме нудълс според указанията на опаковката. Ако едамамето е замразено, го сваряваме за кратко. Това са млади “бобчета” от соя, много са крехки и се приготвят много бързо.

Поднасяме супата гореща, като в дълбока купа или супена чиния поставяме от нудлите. Заливаме ги с прецеден бульон. Подреждаме резени месо, спанак, разполовено яйце и малко едамаме. Поръсваме с нарязан на едро зелен лук.