
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по цял свят японски ястия, но има своите разновидности в много азиатски култури.
Приготвя се от нудли и бульон със соев сос, сервирани с месо или риба”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
250 г пилешко филе
2 яйца
1/2 връзка зелен лук
1 ч.ч. едамаме
4-5 с.л. соев сос
800 мл костен бульон
джинджифил
сол и черен пипер
на вкус
1 шепа спанак
2-3 скилидки чесън
125 г нудълс
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер. Запържваме го до златисто в дълбок съд. В същия съд наливаме бульона. Към него добавяме чесъна и джинджифила, които можем да не режем, тъй като преди сервиране ще ги отстраним.
Връщаме месото в бульона и оставяме на котлона за около 15 мин. При необходимост го разреждаме с малко вода. Сваряваме яйцата, като е важно да останат рохки. Добре е да преседят в бульона, но ако нямате много време, може да пропуснете тази стъпка.
Приготвяме нудълс според указанията на опаковката. Ако едамамето е замразено, го сваряваме за кратко. Това са млади “бобчета” от соя, много са крехки и се приготвят много бързо.
Поднасяме супата гореща, като в дълбока купа или супена чиния поставяме от нудлите. Заливаме ги с прецеден бульон. Подреждаме резени месо, спанак, разполовено яйце и малко едамаме. Поръсваме с нарязан на едро зелен лук.