Суров десерт с манго

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9447766 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Сред любимите ми сурови десерти е този с крем от манго. Предлагам бърза и лесна рецепта за приготвянето му”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

За основата:

187 г бланширани лешници, 125 г фурми

За крема:

2 узрели плода манго, 160 г сурово кашу, 100 мл сметана за разбиване, 100 г кокосови стърготини, 1 с.л. лимонов сок, 2 с.л. кокосово масло, 1 с.л. какаово масло

За аранжиране:

киви, сушена арония или касис, стръкчета мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накисваме предишната вечер кашуто в студена вода и го оставяме на стайна температура. Блендираме продуктите за основата до получаване на гъста смес. Разпределяме я във форма с диаметър 20 см. Притискаме добре към дъното.

Приготвяме крема, като смесваме в блендера изцеденото кашу с почистеното манго, сметаната и лимоновия сок. Блендираме до получаване на гладка хомогенна смес. Добавяме кокосовите стърготини, разтопеното кокосово и какаово масло.

Блендираме още веднъж за кратко. По желание добавяме в крема част от плодчетата арония или касис, предварително накиснати в ароматен алкохол. Изсипваме крема върху основата и заглаждаме.

Оставяме в хладилник, за да се стегне. Преди поднасяне украсяваме със сушена арония или касис, резени киви и стръкчета свежа мента.