Ограничава се движението по пътищата в различни части на страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9452881 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Временно се ограничава движението за всички МПС през прохода "Шипка" поради обилен снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

По-рано бе съобщено, че временно се ограничава движението по път I-5 гр. Шипка - кръстовище за с. Крън и път III-5601 гр. Шипка - с. Шейново поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост.

Временно движението през Прохода на Републиката за МПС над 12 т се осъществява задължително с вериги, информират от АПИ.

Поради снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-3 Ябланица – Плевен в посока София на територията на област Ловеч. 

Движението по и път I-1 Ботевград - Мездра е ограничено в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване.

Временно движението по АМ "Хемус" на територията на област София е ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване и снегонавявания.

Временно движението в участъка от км 0 до км 26 на път III-842 Белово - Юндола е ограничено за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходен маршрут: От Белово по път I-8 на кръстовище при гр.Септември по път III-8402 на кръстовище село Варвара по път II-84 за Юндола и обратно.

Ограничено е и движението на МПС над 12 т по път III-507 Хасково-Кърджали през с.Мост поради обилен снеговалеж.

Временно движението в тунел „Кочериново“ на АМ „Струма“ се осъществява с повишено внимание поради авария в електрозахранването.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.