И БДЖ ще продава билети за градския транспорт в София

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9454826 www.24chasa.bg
Кристиан Кръстев

Билет за градския транспорт в София вече ще се продава и в 19 офиси на БДЖ. По инициатива на на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев Центърът за градска мобилност е сключил договор с Български държавни железници за съвместна дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи, съобщават от ЦГМ.

Билети се продават в тото пунктовете и в пощенските клонове. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети и дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник - на гарата, на сп. "Метал" и на гара "Разпределителна", както и на спирка "Даскалово".

ЦГМ и БДЖ вече работят и по синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на градския транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

Продажбите на превозни документи от БДЖ започва от 1 февруари.

Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от пътниците в градския транспорт предпочитат да пътуват с еднократен билет.

Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата магазини 345. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се купи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg, напомнят от ЦГМ.