
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни предлага рецепта за една необичайна баница, приготвена с извара и чубрица, която е идеална за семейна закуска.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
олио или чисто масло за намазване
За плънката:
4 яйца
300 г извара
1/3 ч.ч. кисело мляко
щипка хлебна сода
сол при необходимост
20-30 г чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме плънката, като в подходяща купа смесваме всички изброени съставки. Първо чукваме яйцата и ги разбиваме добре. Към тях прибавяме изварата, киселото мляко с шупналата в него сода, сол, ако е необходима, и накрая чубрицата. Разбъркваме всичко добре до получаването на еднородна смес.
Поръсваме всеки лист от корите с олио или ги намазваме с масло с помощта на четка. Слагаме от плънката по целия лист - 3-4 с.л., като внимаваме да не е твърде много. Завиваме на руло и редим в намазнена тавичка.
Процедираме по същия начим с всички кори за баница. Намазваме баницата с чисто масло или олио и печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност и получаването на златист загар.