
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за лесен десерт, който ще се хареса на цялото семейство.
ПРОДУКТИ
250 г масло на стайна температура
125 г бяла захар
125 г кафява захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
250 г шоколадов чипс
400 г брашно
1 ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с миксер захарта с маслото, което задължително трябва да е било на стайна температура и да е меко. Добавяме яйцата едно по едно. Отново разбиваме. Сипваме ванилията.
Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме до хомогенност. Прибавяме шоколадовите капки (шоколадовия чипс). Оставяме сместа в хладилник, за да стегне за около 30 мин.
Застиламе тава с хартия за печене и оформяме сладките. Най-лесно това става с лъжица за сладолед. Оставяме достатъчно разстояние между тях.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 мин. Внимавайте, тъй като времето за печене варира в зависимост от дебелината на сладките. Те могат да се съхраняват в буркан или кутия с капак за около десетина дни.