
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“По повод наближаващия 14 февруари предлагам рецепта за тиквени сладки - сърца, намазани с мед”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
500 г пълнозърнесто брашно от елда или лимец
200 г тиква
4 с.л. размекнато
масло
олио за пържене
мед за
намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме обелената тиква на парчета. Слагаме я в тенджера с вода да ври до омекване. Пасираме я до получаване на гладко пюре.
Пресяваме брашното в дълбока купа и правим кладенче в центъра. В него изсипваме тиквеното пюре и маслото. Замесваме гладко твърдо тесто. Покриваме го с домакинско стреч фолио и го оставяме в хладилника за 15 минути.
Разточваме върху набрашнен плот тестото на кора с дебелина около 1 см. С помощта на формички или остър нож изрязваме сърца и ги пържим в сгорещено олио до покафеняване на краищата.
Изваждаме ги и ги слагаме върху кухненска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина. Поднасяме ги, докато са още топли, намазани с мед.