
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“По повод на наближаващия първи пролетен месец предлагам букет от сладки цветя, които могат да украсят трапезата и на 8 март”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
90 г пълнозърнесто брашно, 50 г бяло брашно, 100 г масло, 50 г пудра захар, 1 яйце + 1 жълтък за намазване, 1/2 ч.л. сода за хляб, 100 г сурови бадеми
За украса:
натурален шоколад, ягоди, белени бадеми
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме омекналото на стайна температура масло до побеляване. Прибавяме захарта, след това яйцето. Пресяваме брашната със содата, прибавяме ситно смлените в блендер бадеми и разбитото масло, след което правим тесто.
Оставяме го за 1 час в хладилник. Разточваме го на кора, дебела около 0,5 см, с формички изрязваме цветя. Украсяваме всяко с половинки попарени и обелени бадеми.
Намазваме с разбито яйце и печем в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване или около 15 минути. Ако оставим сладките да покафенеят, ще станат по-хрупкави.
Украсяваме ги с разтопен на водна баня натурален шоколад, парченца ягоди и белени бадеми.