Миникиш с бейби спанак

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9565882 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Поредното ми вкусно предложение е за мини пълнозърнест киш със солена плънка от бейби спанак и сирене”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

За блата: 280 г пълнозърнесто брашно от лимец, 140 г краве масло, 50 мл прясно мляко, 1 яйце, 1/2 ч.л. сол

За плънката: 1 кг пресен бейби спанак, 3 яйца, 150 г сирене, 150 мл прясно мляко, 1 глава кромид лук, черен пипер и сол на вкус, кашкавал за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Добавяме към брашното за блата солта и маслото. Намачкваме го с вилица и след това с ръка, докато стане на трохи. Прибавяме яйцето и прясното мляко. Замесваме гладко тесто.

Оформяме го на топка, покриваме го със стречфолио и оставяме в хладилник за 30 мин. Ситно нарязания лук за плънката задушаваме за 10 минути на котлона.

Прибавяме спанака и подправките. Когато сместа се сгъсти, я отстраняваме от котлона и след като изстине, добавяме яйцата, сиренето и млякото. Разбъркваме ги добре.

Разточваме тестото на един голям или няколко малки кръга според формичките за печене и го разстиламе по дъното и стените. Предварително ги запичаме в загрята на 180 градуса фурна. Изсипваме в тях сместа, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20-30 минути.