Пълнени чушки с кълцано телешко

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9572098 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за пълнени чушки, в които вместо кайма има кълцано телешко месо.

ПРОДУКТИ 

8 червени чушки

телешко месо

1/2 стрък праз

1 морков

1 глава червен лук

2/3 ч.ч. ориз

сол, джоджен,

черен и червен

пипер на вкус

1 ч.л. брашно

1 ч.л. брашно

от манатарки

1 к.ч. кисело мляко

олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме зеленчуците на ситно, а месото на малки кубчета. В дълбок тиган запържваме с олио първоначално само зеленчуците, докато се задушат.

Прибавяме телешкото. Задушаваме и него. Добавяме ориза и подправките. Запържваме, докато оризът стане прозрачен, и добавяме малко вода. Оставяме на котлона, докато течността се абсорбира.

Пълним чушките и ги поставяме в дълбока тавичка за печене. Наливаме малко вода. Печем до готовност. След като се уверим, че плънката на чушките е напълно сготвена, правим соса, като смесваме брашното и стритите манатарки с малко сол, черен пипер, киселото мляко, разредено с 1 к.ч. вода. Добавяме ги в тавата.

Връщаме за още 4-5 мин. Когато сосът се сгъсти, изваждаме тавата от фурната.