Винен кебап с дивечово месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9575630 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Виненият кебап се приготвя с червено вино, което освен като еликсир за пиене се използва и за готвене. Той може да се приготви с различни по вид меса, но днешното ми предложение е с дивеч – в случая сърна”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

Около 700 г месо от сърна, 1 глава кромид лук, 1 купичка доматена салца, 4-5 с.л. олио, 2 дафинови листа, десетина зърна черен пипер, 4-5 скилидки чесън, 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. захар, сол на вкус, 1-2 с.л. брашно, 1 к.ч. червено вино, 1 к.ч. вода

За гарнитура:

сварен или запечен

на фурна бял ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме месото на малки парчета и заедно с олиото го слагаме в тенджера. Задушаваме го. Прибавяме нарязания на дребно лук. Осоляваме на вкус. Като позадушим месото, добавяме доматите, дафиновия лист, червения, черния пипер и нарязания чесън.

Наливаме виното и поставяме ястието да къкри на умерен огън, докато месото омекне, като на няколко пъти го разбъркваме. При необходимост доливаме още вода. Сгъстяваме кебапа с брашното, разтворено отново във вода.

Приготвяме ориза чрез варене, задушаване или на фурна. Лично аз го пека, като му слагам сол, олио и парченце масло. Сервираме кебапа с оризова гарнитура и поръсен с нарязан магданоз.