
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Кокосовото брашно не съдържа глутен, има ниско съдържание на въглехидрати, богато е на фибри и протеини. Смляно от изсушени и обезмаслени кокосови орехи, то е идеална добавка към менюто на тези, които следват нисковъглехидратен режим на хранене”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
1 яйце, 100 г масло, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кокосово брашно + още малко за овалване, 1/2 ч.л. бакпулвер, 2/3 ч.ч. захар, щипка сол, ванилия, 50 г кулинарен шоколад, 2 с.л. масло, 1 шепа суров белен шамфъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме маслото, което е на стайна температура, на кубчета и го смесваме с всички продукти за тестото в голяма купа, като бакпулвера предварително сме добавили към бялото брашно.
Омесваме с ръка меко тесто и го оставяме в хладилника да почине за около 30 мин. Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно. Натискаме с пръст в средата на всяко, за да се получи кладенче.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимаваме, защото времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.
Разтопяваме шоколада. След като изстинат сладките, пълним всяко кладенче с него и слагаме по 1 шамфъстък. Съхраняваме ги в кутия с капак. Колкото повече стоят, по-вкусни стават.