
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Чорбицата е постна и е пълна с витамини най-вече от зеленолистните зеленчуци. Много я обичаме, защото е лека за стомаха и е много вкусна”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
15–20 листа от лапад
10 листа от киселец
1 глава кромид лук
няколко кромидени перца
1 чушка
1 к.ч. консервирани домати
1 морков
1 к.ч. ориз
3 с.л. олио
сол, щипка червен пипер, чубрица, куркума, магданоз, около 2 л вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме в олиото предварително нарязания лук, чушка и морков. Подправяме с червения пипер. Наливаме водата и добавяме нарязаните на ситно листа от лапад и киселец.
Изсипваме доматите и ориза. Осолваме на вкус. Варим продуктите до готовност на ориза. Добавяме посочените подправки и оставяме чорбата да ври още 5 минути.
Отстраняваме я от котлона и я поднасяме, докато все още е гореща. По желание можем да я поръсим със смлян лют червен пипер.