Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пицата е постна дори и откъм тестото, а на вкус не се отличава от стандартната. За нейното приготвяне използвам много зеленчуци, които я правят още по-здравословна”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За тестото:
150 г бяло брашно, 1 к.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. олио, 1 бакпулвер, вода
За гарниране:
100 мл домашно доматено пюре с босилек, 200 г гъби, 100 г броколи, 100 г спанак, 100 г бейби морковчета, 100 г сладка царевица, 100 г чушки, 100 г маслини, сол, черен пипер, чубрица, 3 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Забъркваме от посочените продукти за тестото смес. Тя трябва да се получи по-гъста от тази, която обикновено приготвяме за кекс.
Разстиламе я в тава с диаметър 30-32 см, която предварително сме намазали с олио. Гарнираме пицата с нарязаните посочени продукти.
Поръсваме я с олио, осоляваме я на вкус и я овкусяваме с черния пипер и чубрицата. Печем пицата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35-40 минути. Сервираме я топла, нарязана на парчета.