Бъркана постна пица

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9623542 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Пицата е постна дори и откъм тестото, а на вкус не се отличава от стандартната. За нейното приготвяне използвам много зеленчуци, които я правят още по-здравословна”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За тестото:

150 г бяло брашно, 1 к.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. олио, 1 бакпулвер, вода

За гарниране:

100 мл домашно доматено пюре с босилек, 200 г гъби, 100 г броколи, 100 г спанак, 100 г бейби морковчета, 100 г сладка царевица, 100 г чушки, 100 г маслини, сол, черен пипер, чубрица, 3 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Забъркваме от посочените продукти за тестото смес. Тя трябва да се получи по-гъста от тази, която обикновено приготвяме за кекс.

Разстиламе я в тава с диаметър 30-32 см, която предварително сме намазали с олио. Гарнираме пицата с нарязаните посочени продукти.

Поръсваме я с олио, осоляваме я на вкус и я овкусяваме с черния пипер и чубрицата. Печем пицата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35-40 минути. Сервираме я топла, нарязана на парчета.