Печена скумрия с моркови
25.03.2021 06:51; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Ако обичате скумрия, е много важно да знаете как да я приготвите, а по тази рецепта става изключително вкусна. Подходяща е за Благовещение - 25 март, и за Цветница, която тази година ще празнуваме на 25 април”, пише ни
Марияна Бончева
500 г скумрия
2 броя лайм
1 стрък праз лук
олио
магданоз
черен пипер и
сол на вкус
моркови за гарнитура
зърна нар за украса
Оставяме скумрията леко да се отпусне, ако е замразена, за да не стане на каша. Режем главата, почистваме вътрешностите и разделяме рибата на две половини.
Поръсваме ги със сол и черен пипер. Слагаме скумрията в намазана с олио тава. Нарязваме морковите по дължина, подправяме на вкус и ги подреждаме около рибата.
Добавяме резени лайм, поръсваме всичко с олио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Ако се запече твърде бързо, покриваме с алуминиево фолио.
Поднасяме скумрията топла върху морковите и лайма. Поръсваме я със скълцан магданоз, кръгчета праз и зърна нар.
-
Сан Марино вече почти със стаден имунитет, повечето си биха “Спутник V”
-
Лесен и доказан начин да изградим добри навици
-
Котка беше назначена за временен началник на полицейско управление (Видео)
-
3-ма политици купували гласове за Божков, за малко да го вкарат в парламента
-
Георги Христов припомня първия си запис от 1981 г. на голям концерт в НДК
-
НАТО започва постепенно изтегляне от Афганистан от 1 май