
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Булгурът се получава от изсушени и натрошени бланширани зърна пшеница. В сравнение с белия ориз има повече протеини и фибри, по-ниски нива на гликемичния индекс и по-високи нива на повечето витамини и минерали”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
1 к.ч. булгур, 1/2 краставица, 10 чери домата, 1/2 връзка магданоз, сокът на 1/2 лимон, няколко перца зелен лук, зехтин, сол, маслини за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме булгура в съотношение с водата 1:3 за около 15 мин. Отцеждаме го добре и го оставяме в съд с капак. Изчакваме, докато се охлади напълно.
Нарязваме чери доматите и краставицата на дребни парченца, а магданоза и перцата лук на ситно. Разбъркваме продуктите в дълбока купа.
Овкусяваме ги със сол, лимонов сок и зехтин. Декорираме с маслини и по желание с нарязани чери домати и краставици. Салатата може да се поднесе както като основно ястие, така и като гарнитура.