Бърза салата с булгур

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9662523 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Булгурът се получава от изсушени и натрошени бланширани зърна пшеница. В сравнение с белия ориз има повече протеини и фибри, по-ниски нива на гликемичния индекс и по-високи нива на повечето витамини и минерали”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

1 к.ч. булгур, 1/2 краставица, 10 чери домата, 1/2 връзка магданоз, сокът на 1/2 лимон, няколко перца зелен лук, зехтин, сол, маслини за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме булгура в съотношение с водата 1:3 за около 15 мин. Отцеждаме го добре и го оставяме в съд с капак. Изчакваме, докато се охлади напълно.

Нарязваме чери доматите и краставицата на дребни парченца, а магданоза и перцата лук на ситно. Разбъркваме продуктите в дълбока купа.

Овкусяваме ги със сол, лимонов сок и зехтин. Декорираме с маслини и по желание с нарязани чери домати и краставици. Салатата може да се поднесе както като основно ястие, така и като гарнитура.