Лучник с маково семе

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9668243 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам рецепта за бърз постен лучник с готови кори, орехи и семена. Зеления лук в плънката не го задушавам предварително в мазнина, а го смесвам с оризово брашно, за да попие излишната влага”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

За 2 дълги рула:

2 кори за баница, 3 връзки зелен лук, 3 с.л. олио за плънката + още за намазване на тавата и поръсване, оризово брашно, колкото да поеме влагата, сол на вкус

50 г орехи, микс от семена - слънчогледово, сусамово, ленено, маково семе за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме предварително почистения зелен лук на ситно. Прибавяме 3 с.л. олио, солта, оризовото брашно, едро натрошените орехи и микса от семена.

Вземаме 1 лист от корите и го сгъваме на две. Отгоре равномерно разпределяме от плънката и завиваме на руло. По същия начин процедираме с другата кора до привършването на плънката.

Редим рулата в намазнена тава. Отгоре ги поръсваме с олио и маково семе. Печем в загрята фурна на 200 градуса до приятно покафеняване.

Поднасяме лучника, докато е още топъл, като по желание го украсяваме с физалис или чери домати.