Постни мъфини с моркови и чия

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9678308 www.24chasa.bg

С екзотичен привкус, защото са подправени с куркума и джинджифил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

"Приготвят се много бързо и имат екзотичен привкус заради наличието на цейлонска канела, куркума и джинджифил в тях. Не на последно място ще уточня, че спадат към здравословните храни", пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кафява захар

3 с.л. мед

1 к.ч. олио

1 ч.ч. вода

2 с.л. оцет

1 ч.л. сода

2 моркова

1 с.л. чия

2 ванилии

по 1 щипка цейлонска канела, куркума и джинджифил

1 ч.ч. ябълково брашно

1 ч.ч. пшенично брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме захарта с водата, олиото, меда и оцета. Добавяме двата вида брашно, което предварително сме смесили със содата, ванилиите, канелата, куркумата, джинджифила и чията .

Вземаме хартиени формички и ги поставяме в тавичка, в която има гнезда за мъфини.

Пълним ги със сместа, като внимаваме тя да заеме около 2/3 от вместимостта им.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 45 минути. Тяхната готовност проверяваме, след като ги боцнем с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.