Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за картофени кюфтета, гарнирани със сметанов сос.
ПРОДУКТИ
600 г сварени картофи
100 г сирене
1/2 връзка зелен лук
1/2 връзка магданоз
чубрица, сол и черен пипер на вкус
2 яйца
2 с.л. брашно + още малко за овалване
олио за пържене
За сметановия сос:
150 г заквасена сметана
4 с.л. кисело мляко
1 стрък пресен чесън
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме сварените картофи с уреда за пюре или с вилица. Прибавяме яйцата, натрошеното сирене и нарязаните на ситно зелени подправки.
Овкусяваме със сол, черен пипер и по желание чубрица. Накрая добавяме и брашното. Ако е необходимо, увеличаваме количеството му.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в брашно и пържим до получаването на златист загар. Поднасяме ги по желание върху канапе от зелена салата.
Гарнираме със соса, който сме приготвили от млякото, сметаната и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Подправяме го със сол и черен пипер на вкус.