
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това е една ароматна и лесна за приготвяне вкусна зеленчукова супа. Правя я в два варианта - със и без пилешко. Тъй като в момента тече Великият пост, ви предлагам рецепта за постния ѝ вариант", пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
3-4 картофа, 2 моркова, 100 г замразен зелен грах, 2-3 домата от консерва, 150 г зелен фасул (замразен или от консерва), сурово белено слънчогледово семе, олио, чубрица, магданоз и сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме картофите и ги нарязваме на средни по големина парчета, а морковите - на кръгчета или кубчета.
Сипваме в тенджера, с обем 2 л, до половината ѝ зеленчуков бульон или вода и 3 с.л. олио. Като кипне, слагаме вътре зеленчуците без замразения грах и поръсваме с малко чубрица и сол.
Варим 15-18 минути. Накрая прибавяме замразения зелен грах и продължаваме да варим до готовност.
Поднасяме супата, докато е още топла, поръсена с наситнения магданоз и леко запечени на сух тиган белени слънчогледови семки.