Супа с филе от пангасиус

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9726082 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Тази вкусна рибена супа от филе от пангасиус е подходяща за празничната трапеза на Цветница – 25 април, когато се разрешава консумацията на риба и морски дарове”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1 филе от пангасиус

1 глава лук

1 морков

1 домат

около 3 с.л. олио

2-3 листа целина

1 стък девесил

пресен магданоз,

бял пипер

и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме лука на дребни парченца и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания на колелца морков. След омекването на зеленчуците доливаме около 1 л вода, но на няколко пъти малко количество.

Изчакваме да заври, добавяме настъргания домат. Овкусяваме с изброените подправки, като изключение правим за магданоза.

Прибавяме нарязаното на малки парчета филе от пангасиус, след като доматът уври. След десетина минути подправяме и с наситнения магданоз. Отстраняваме супата от котлона и е готова за сервиране, когато леко се охлади.