Таратор от лапад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9732238 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Тараторът от лапад е по-вкусен от традиционния с краставица, а и много по-полезен. Пролетта е сезонът, в който трябва да набавим изгубеното от нашия организъм през зимата”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

1 купа лапад

1 кофичка

кисело мляко

1/2 кофичка от кисело

мляко с вода

3 скилидки чесън

шепа свеж копър

олио, сол, орехови

ядки по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме измития и почистен от дебелите жили лапад в солена вода 2-3 минути, докато омекне и смени цвета си.

Изсипваме го в гевгир и го оставяме така, за да се изцеди и охлади. Слагаме го върху дъска за рязане и го накълцваме на ситно с остър нож.

Разбиваме млякото с водата и в него слагаме лапада, олиото и нарязаните на ситно чесън и копър. Осоляваме на вкус.

Добавяме по желания и счукани орехи. Уверявам ви, че ще останете доволни и с този таратор ще заредите организма си с пролетни сили.