Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тараторът от лапад е по-вкусен от традиционния с краставица, а и много по-полезен. Пролетта е сезонът, в който трябва да набавим изгубеното от нашия организъм през зимата”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 купа лапад
1 кофичка
кисело мляко
1/2 кофичка от кисело
мляко с вода
3 скилидки чесън
шепа свеж копър
олио, сол, орехови
ядки по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме измития и почистен от дебелите жили лапад в солена вода 2-3 минути, докато омекне и смени цвета си.
Изсипваме го в гевгир и го оставяме така, за да се изцеди и охлади. Слагаме го върху дъска за рязане и го накълцваме на ситно с остър нож.
Разбиваме млякото с водата и в него слагаме лапада, олиото и нарязаните на ситно чесън и копър. Осоляваме на вкус.
Добавяме по желания и счукани орехи. Уверявам ви, че ще останете доволни и с този таратор ще заредите организма си с пролетни сили.