В сряда ще са най-ниските температури, а в петък - над 25 градуса

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9762624 www.24chasa.bg
Рила СНИМКА: Пиксабей

Най-ниските минимални температури ще бъдат в сряда – в повечето райони между 7 и 12 градуса. Това каза пред „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Стойчева.

Тя посочи, че за тази седмица максималните температури ще са към четвъртък-петък, когато на много места температурите ще надхвърлят 25 градуса.

По думите и в планината също ще захладнее, но това ще бъде за кратко.

„В планините също ще захладнее. На 1 май на Мусала температурата достигна 6 градуса, максималната предишния ден е била 8. В най-високата част н а планината рязко се затопли. Следващите дни с това понижение, което очакваме на тази височина - на височината на Мусала, на най-високата част на нашата планина, по Рила, ще се понижат и температурите, ще са дори отрицателни в сутрешните часове главно. Дневните ще са малко над нулата.

Отново е възможно във вторник – сряда, с тази по-голяма облачност над планините, да прехвърчи и сняг в най-високата част. Като цяло и там ще се затопля след това застудяване, което очакваме в планините във вторник“, каза още Анастасия Стойчева.