Супа със спанак и киселец

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9778211 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам лека и вкусна пролетна супа от спанак и киселец с пресни лук и чесън. Вкъщи никога не стига, затова приготвям двойна доза”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

2 връзки спанак, 2 връзки киселец, 1 връзка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 1-2 моркова, 200 г ориз, 4-5 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. червен пипер, 1 и 1/2 л зеленчуков бульон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Отстраняваме дръжките на измитите спанак и киселец и ги нарязваме на едро. В дълбока тенджера загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните моркови за 3-4 минути, докато започнат да омекват.

Добавяме наситнените чесън и лук и задушаваме още 2 минути. Добавяме ориза и разбъркваме добре. Подправяме със сол, черен и червен пипер и добавяме спанака и киселеца.

Наливаме бульона, покриваме с капак и готвим 15 минути от момента на завиране. Сваляме съда от котлона и оставяме под капак за 5 минути.

Сервираме по желание с лъжица кисело мляко и свежа салата.