Кашкавален бюрек

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9784397 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Подобен е на баница, но е по-сочен от нея и още по-уханен на масълце. За предпочитане е да се консумира топъл”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

500 г кори за баница

3 яйца

1 ч.ч. прясно или кисело мляко

2/3 ч.ч. олио

1 бакпулвер

200 г сирене

200 г кашкавал

30 г краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме яйцата с олиото, млякото и бакпулвера. Вземаме по 2 кори и ги намазваме със сместа. Поръсваме ги с натрошено сирене и настърган на едро кашкавал.

Навиваме ги на руло, а след това на охлюв. Редим ги в намазана с олио тава. Отгоре ги поливаме с останалата смес. Върху всяко навито охлювче слагаме парченце масло.

Печем бюрека в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути. Покриваме го с хартия и продължаваме печенето още 5 минути. Сервираме, докато е още топъл.