Домашни равиоли с телешко

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9848739 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“За любителите на паста няма по-хубава от тази, която си приготвяме сами”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За пастата:

100 г брашно тип 00, 100 г семолина (пшеничен грис), 2 яйца, 1 щипка сол

За плънката:

250 г телешко месо за готвене, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, мащерка, сол, черен пипер

За пестото:

зехтин, 1/2 връзка пресен босилек, 2 скилидки чесън, 1 шепа орехи, сол твърдо сирене за поръсване по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме пастата, смесвайки изброените за нея продукти и получавайки тесто. Оставяме го да почине за около 30 минути. През това време приготвяме плънката.

Запържваме наситнениете лук и чесън. Добавяме телешкото, нарязано на малки късчета, и овкусяваме с подправките. Задушаваме до готовност.

Разточваме тестото на две кори с точилка или с машина за паста. Върху едната поставяме 1 ч.л. от плънката. Около нея намазваме с малко вода. Слагаме по лъжичка от плънката на разстояние по цялата кора. Поставяме втората отгоре и прилепваме добре там, където сме намазали водата, за да слепнат. Натискаме в една посока, за да извадим излишния въздух. С помощта на ринг или чаша изрязваме равиолите.

Пасираме зехтина, обеления чесън, листата босилек, солта и натрошените орехи за пестото. Сваряваме пастата за около 6-7 минути в подсолена вода и поднасяме с пестото. По желание поръсваме с твърдо сирене. Времето за варене на равиолите варира в зависимост от големината им и дебелината на корите.