
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ако имате като мен двор, в който се намират зеленолистни зеленчуци, побързайте да си наберете и да сварите тази прекрасна чорбица с тях”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За топчетата: 300 г кайма, 1 шепа сварен ориз, 1 белтък, сол на вкус, щипка черен пипер, сух джоджен, чубрица, брашно
За супата: 1 глава кромид лук, 2 стръка зелен лук, 30 г краве масло, 1 купа с почистен от жилките и измит лапад, 1 чиния с почистен и измит киселец, 3 л вода, сол, 1 к.л. млян черен пипер, чубрица, клонка свеж джоджен, шепа свеж магданоз
За застройка: 1 жълтък и 1/2 кофичка кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме маслото в по-голяма тенджера и в него запържваме нарязаните два вида лук. Наливаме водата. Изчакваме да заври и в нея слагаме нарязаните лапад и киселец.
Правим малки топчета от посочените за тях продукти. Овалваме ги в брашно и ги пускаме във врящата супа.
Овкусяваме със солта, черния пипер, чубрицата и клонката джоджен. Варим супата до готовност. Разреждаме я с още вода, ако е необходимо.
Застройваме я с разбития с киселото мляко жълтък. Сервираме я, поръсена със свеж магданоз.