Свежа супа топчета

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9852805 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ако имате като мен двор, в който се намират зеленолистни зеленчуци, побързайте да си наберете и да сварите тази прекрасна чорбица с тях”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За топчетата: 300 г кайма, 1 шепа сварен ориз, 1 белтък, сол на вкус, щипка черен пипер, сух джоджен, чубрица, брашно

За супата: 1 глава кромид лук, 2 стръка зелен лук, 30 г краве масло, 1 купа с почистен от жилките и измит лапад, 1 чиния с почистен и измит киселец, 3 л вода, сол, 1 к.л. млян черен пипер, чубрица, клонка свеж джоджен, шепа свеж магданоз

За застройка: 1 жълтък и 1/2 кофичка кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Поставяме маслото в по-голяма тенджера и в него запържваме нарязаните два вида лук. Наливаме водата. Изчакваме да заври и в нея слагаме нарязаните лапад и киселец.

Правим малки топчета от посочените за тях продукти. Овалваме ги в брашно и ги пускаме във врящата супа.

Овкусяваме със солта, черния пипер, чубрицата и клонката джоджен. Варим супата до готовност. Разреждаме я с още вода, ако е необходимо.

Застройваме я с разбития с киселото мляко жълтък. Сервираме я, поръсена със свеж магданоз.