Миш-маш с пъдпъдъчи яйца

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9867716 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Представям ви миш-маш с три вида пресен лук, картофи, разноцветни чушки и пъдпъдъчи яйца. Вкусно и красиво поднесено ястие, с което да разнообразите лятната трапеза”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

8 пъдпъдъчи яйца

1 връзка пресен бял лук

2 стръка пресен

червен лук

1 стрък пресен чесън

2 червени чушки

2 зелени чушки

4 пресни картофа

краве масло, олио от

гроздови семена,

магданоз, черен пипер

и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в голям тиган с малко олио. Прибавяме нарязаните на ситни кубчета чушки и ги оставяме да се позапържат, като от време на време разбъркваме.

Добавяме предварително сварените и нарязани на кубчета картофи. След малко ги обръщаме, слагаме накълцания магданоз, посоляваме, поръсваме с черен пипер и отново разбъркваме.

Правим за всяко яйце малко гнездо, в което слагаме парченце масло. Вътре чукваме яйцата и по желание ги правим забулени или ги оставяме леко рохки, като отстраним тигана по-рано от котлона.