Телешко в терияки стил

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9871282 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за телешко месо, гарнирано с ориз.

ПРОДУКТИ 

250 г телешко

1 пръст

джинджифил

2 скилидки чесън

1 с.л. мед

100 мл соев сос

1 с.л. ябълков

оцет

1 ч.ч. ориз

басмати за

гарнитура

черен пипер

сусам за

поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Режем телешкото месо, докато е още замръзнало, за да получим тънки и фини парченца от него. Приготвяме маринатата, като слагаме в касерола на котлона нарязания на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда, ябълковия оцет, черния пипер.

Изчакваме меда да се разтопи и ароматите да се смесят добре. Отстраняваме съда от котлона. Потапяме месото в топлата марината и оставяме за поне два часа. В дълбок тиган тип уок, който сме загрели добре, приготвяме месото заедно с останалата в съда марината.

Поднасяме със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам. Аз лично не добавям сол към рецептата, тъй като телешкото става доста солено заради соевия сос.