
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за телешко месо, гарнирано с ориз.
ПРОДУКТИ
250 г телешко
1 пръст
джинджифил
2 скилидки чесън
1 с.л. мед
100 мл соев сос
1 с.л. ябълков
оцет
1 ч.ч. ориз
басмати за
гарнитура
черен пипер
сусам за
поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Режем телешкото месо, докато е още замръзнало, за да получим тънки и фини парченца от него. Приготвяме маринатата, като слагаме в касерола на котлона нарязания на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда, ябълковия оцет, черния пипер.
Изчакваме меда да се разтопи и ароматите да се смесят добре. Отстраняваме съда от котлона. Потапяме месото в топлата марината и оставяме за поне два часа. В дълбок тиган тип уок, който сме загрели добре, приготвяме месото заедно с останалата в съда марината.
Поднасяме със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам. Аз лично не добавям сол към рецептата, тъй като телешкото става доста солено заради соевия сос.