Карфиол с моркови на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9874998 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Лесна и здравословна рецепта за печен карфиол с моркови. Подходящи са за комбинация с чеснов сос, овче кисело мляко или чеснова майонеза с прясна мащерка”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

1/4 карфиол

1 морков

зехтин

зеленчукова пикантина или кубче зеленчуков бульон

1 щипка куркума

черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разделяме карфиола на розички. Всяка от тях разрязваме наполовина. Моркова нарязваме на кръгчета или на лентички по дължина.

Пълним 1/2 от тенджера с вода и я слагаме на котлона да заври. Пускаме вътре морковите и карфиола, за да ги бланшираме за минута, след което ги изваждаме и отцеждаме.

Прехвърляме зеленчуците в голяма плитка тава. Овкусяваме ги с малко сол и пипер, поръсваме със зехтин, добавяме куркумата и зеленчуковата пикантина или натрошаваме кубчето зеленчуков бульон.

Печем на средна решетка във фурната на 180 градуса до готовност. Поднасяме зеленчуците топли, по желание гарнирани с чеснов сос, овче кисело мляко или чеснова майонеза с прясна мащерка.