Пиле с маслини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9887360 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за пиле, приготвено с маслини.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

2 големи пилешки бутчета с кожата

сол и черен пипер на вкус

сокът от 1 и 1/2 лимон

1/2 ч.ч. зехтин

4 нарязани скилидки чесън

прясна мащерка

1 и 1/2 ч.л. мед

1 пълна шепа маслини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме пилето добре и го овкусяваме със сол и черен пипер. Поставяме го в тавичка и го намазваме от всички страни с малко зехтин, както и съда за готвене.

Запичаме го на грил функция на високи градуси, за да хване коричка за около 15 мин, след това го завъртаме и печем така за още около 10 мин.

Смесваме лимоновия сок, зехтина, меда, малко сол и черен пипер. Заливаме с тях запечените бутчета.

Добавяме маслините, клонките мащерка и поставяме тавата отново във фурната на 220 градуса за около 20 мин. Ако течността се изпари твърде бързо, може да добавим малко вода.