
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за пиле, приготвено с маслини.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
2 големи пилешки бутчета с кожата
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1 и 1/2 лимон
1/2 ч.ч. зехтин
4 нарязани скилидки чесън
прясна мащерка
1 и 1/2 ч.л. мед
1 пълна шепа маслини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме пилето добре и го овкусяваме със сол и черен пипер. Поставяме го в тавичка и го намазваме от всички страни с малко зехтин, както и съда за готвене.
Запичаме го на грил функция на високи градуси, за да хване коричка за около 15 мин, след това го завъртаме и печем така за още около 10 мин.
Смесваме лимоновия сок, зехтина, меда, малко сол и черен пипер. Заливаме с тях запечените бутчета.
Добавяме маслините, клонките мащерка и поставяме тавата отново във фурната на 220 градуса за около 20 мин. Ако течността се изпари твърде бързо, може да добавим малко вода.