Столичният квартал "Дървеница" за втора година без топла вода през лятото

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9892509 www.24chasa.bg
Цяло лято жителите на "Дървеница" ще бъдат без топла вода. Снимка: Архив

За втора поредна година цял софийски квартал ще остане без топла вода през лятото заради ремонт на „Топлофикация”. Става въпрос за кв. "Дървеница".

„Миналата година бяхме над 3 месеца без топла вода. Изненадах се, че отново ще сме в подобна ситуация. Целият квартал е разкопан”, каза в ефира на „Здравей, България” един от живеещите в района.

„Ако ни бъде разрешено да изпълним ремонтите, водата повече няма да бъде спирана. Нямаме подписани документи от Районната администрация”, обясни Росен Тирков, ръководител отдел "Контрол и оценка на инвестиционната и ремонтна дейност".

Вижте кои квартали в София остават без топла вода

Хората не вярват, че това ще бъде последният път, в който нямат топла вода в квартала. Според тях няма контрол за това дали ремонтните дейности се извършват в определените срокове.

„Миналата година бяха направени ремонти на главните топлопроводи, които захранват кв. „Дървеница” и още три квартала. Ремонтът беше труден. Тази година продължаваме с подмяната на отклоненията от главния топлопровод към съответните блокове”, каза Елизабет Павлова, представител на „Топлофикация”.