Руло от тиквички с шунка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9907743 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“На вид изглежда бавно за направа, но не е така. Рулото става много вкусно, красиво и е подходящо за поднасяне с чаша охладено бяло вино”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

1 голяма тиквичка - 400 г

2 яйца

100 г кашкавал

2 с.л. брашно

2-3 скилидки чесън

сол на вкус

щипка млян черен пипер

шепа свеж копър

олио за намазване на тавата

125 г крема сирене

100 г шунка слайс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настъргваме тиквичката на едро ренде, осоляваме я, оставяме я така за 5 мин и я изцеждаме от течността с помощта на тензух. Добавяме настъргания кашкавал, яйцата, нарязаните скилидки чесън и копър, брашното, черния пипер и още малко сол, ако е необходимо.

Разбъркваме сместа добре и я разстиламе в правоъгълна тава с размери 30 см на 20 см, като предварително сме намазали дъното ѝ с олио. Печем блата в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути.

Изваждаме тавата и оставяме блата в нея за охлаждане около 5 минути. Обръщаме го върху мека кърпа и го навиваме внимателно с нея на руло.

Развиваме кърпата и намазваме рулото с крема сирене. Отгоре нареждаме шунката. Отново завиваме рулото стегнато, загръщаме го отвсякъде с кърпата и го оставяме така до неговото охлаждане. Нарязваме го на парчета и го сервираме с чаша охладено бяло вино.