Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Сега е сезонът на зеления фасул, затова не пропускайте да си го приготвите. Ето интересно предложение за комбинацията му с кускус”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1/2 кг зелен фасул
50-60 г кускус
1 глава лук
1 домат
2 моркова
4 скилидки чесън
1 червена чушка
магданоз, прясна мащерка, гъсто кисело мляко, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и нарязваме зеления фасул. В малко олио задушавме нарязаните лук, моркови, червена чушка и чесън.
Изчакваме, докато омекнат, и добавяме зеления фасул. Заливаме с вода и оставяме да се задуши на слаб огън. Овкусяваме със сол и черен пипер. Щом сосът се редуцира, прибавяме наситнения домат.
Разбъркваме и когато заври, добавяме кускуса. Готвим още няколко минути при постоянно бъркане и накрая прибавяме накълцания магданоз. Поднасяме с гъсто кисело мляко и стръкчета мащерка.