Зелен фасул с кускус

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9911250 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Сега е сезонът на зеления фасул, затова не пропускайте да си го приготвите. Ето интересно предложение за комбинацията му с кускус”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1/2 кг зелен фасул

50-60 г кускус

1 глава лук

1 домат

2 моркова

4 скилидки чесън

1 червена чушка

магданоз, прясна мащерка, гъсто кисело мляко, черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме и нарязваме зеления фасул. В малко олио задушавме нарязаните лук, моркови, червена чушка и чесън.

Изчакваме, докато омекнат, и добавяме зеления фасул. Заливаме с вода и оставяме да се задуши на слаб огън. Овкусяваме със сол и черен пипер. Щом сосът се редуцира, прибавяме наситнения домат.

Разбъркваме и когато заври, добавяме кускуса. Готвим още няколко минути при постоянно бъркане и накрая прибавяме накълцания магданоз. Поднасяме с гъсто кисело мляко и стръкчета мащерка.