Бяла риба с коприва

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9915036 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Благовеста Вацова ни предлага рецепта за ароматна бяла риба на фурна, приготвена с коприва.

ПРОДУКТИ 

400 г бяла риба по избор

300 г коприва

200 мл готварска сметана

100 г чери домати

кашкавал по желание

масло

сол, черен пипер, сусам за поръсване

няколко резена лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме рибата. Подправяме я със сол и черен пипер на вкус. Поставяме я в тава, покрита с хартия за печене, и я слагаме във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Оставяме я за около 20 минути.

Почистваме и измиваме копривата. Нарязваме я на дребно и я поставяме в тиган, който сме намазали с малко масло. Оставяме е да се запържи за кратко, докато добие по-тъмнозелен цвят. Осоляваме на вкус и сипваме сметаната. Добавяме разполовените чери домати и малко настърган кашкавал.

Изваждаме рибата. Слагаме в тавата копривата и я оставяме в загрятата фурна за около 10 мин. Прибавяме рибата и печем всички продукти за още няколко минути, докато смесят ароматите си. Сервираме рибата с няколко резена лимон и поръсена със сусам по желание.