Бисквитена торта с червен касис

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9918049 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви бисквитена торта с класическия крем нишесте, към който съм добавила сок от червен касис, който внася нова и необичайна нотка във вкуса”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

400 г oбикновени

бисквити

1 л прясно мляко

150 г захар или

на вкус

80 г ягодово или

малиново нишесте

сок от червен касис за

разтваряне на

нишестето

40-50 г шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Наливаме прясното мляко в съд, който поставяме върху предварително загрят котлон, за да заври заедно със захарта. Разтваряме нишестето в сока от червен касис, разреден с топла вода в съотношение 1:1. Добавяме го към млякото, като непрекъснато разбъркваме до сгъстяването му.

Нареждаме в правоъгълна или квадратна тава един блат от обикновените бисквити. Върху тях изливаме една трета част от нишестения крем. Покриваме с втори пласт бисквити и отгоре покриваме отново с крем.

Процедираме така и трети път. Ако тавичката е по-малка и останат от продуктите, може да наредим и четвърти пласт, но най-отгоре винаги завършваме с крем.

Поръсваме десерта с натрошени бисквити и настърган шоколад. След като изстине напълно, оставяме тортата да отлежи за една нощ в хладилник.