
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ястие, в което има интересна смесица от продукти. При неговото печене от фурната се разнася един много приятен аромат - на месо, печени плодове и масло, а самите мръвчици са като в сметанов сос”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
6 пилешки бутчета или плешки, 2 средно големи ябълки, 1 малък портокал, 150 г прясно козе сирене, 3 с.л. олио, 30 мл бяло вино, сол на вкус, черен пипер, босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазваме тавата с олио и нареждаме на разстояние месото, което предварително сме осолили на вкус. Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на парчета, но без да ги белим.
Разделяме портокала на парченца. Слагаме плодовете, а върху тях и сиренцето. Наливаме виното, овкусяваме ястието с подправките и го слагаме да се пече на 200 градуса.
Разбъркваме един път до края на печенето, а малко преди изваждането поливаме месото с отделената мазнина. Получава се невероятно ароматно блюдо с отлични вкусови качества.