Пиле с ябълки и козе сирене

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9941311 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ястие, в което има интересна смесица от продукти. При неговото печене от фурната се разнася един много приятен аромат - на месо, печени плодове и масло, а самите мръвчици са като в сметанов сос”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

6 пилешки бутчета или плешки, 2 средно големи ябълки, 1 малък портокал, 150 г прясно козе сирене, 3 с.л. олио, 30 мл бяло вино, сол на вкус, черен пипер, босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Намазваме тавата с олио и нареждаме на разстояние месото, което предварително сме осолили на вкус. Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на парчета, но без да ги белим.

Разделяме портокала на парченца. Слагаме плодовете, а върху тях и сиренцето. Наливаме виното, овкусяваме ястието с подправките и го слагаме да се пече на 200 градуса.

Разбъркваме един път до края на печенето, а малко преди изваждането поливаме месото с отделената мазнина. Получава се невероятно ароматно блюдо с отлични вкусови качества.