Кюфтета с кашкавал на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9953354 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Марияна Бончева ни изпраща рецепта за лесни и много вкусни кюфтета на фурна с кашкавал.

ПРОДУКТИ

1 кг кайма (свинска, телешка или смес)

200 г кашкавал

1 глава лук

2 филии сух хляб

2 яйца

червено цвекло

олио

брашно за овалване

магданоз, чубрица, кимион, черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Омесваме каймата със ситно нарязания лук, топнатия в студена вода и добре изстискан хляб, яйцата, ситно накълцания магданоз, чубрицата, кимиона, черния пипер и солта.

Оставяме ги за една нощ в хладилник или поне за 2-3 часа, ако нямаме толкова време. Нарязваме кашкавала на кубчета и го добавяме към каймата. С ръце оформяме сплескани кюфтета.

Овалваме ги в брашно и ги подреждаме в намазана с олио тава. Около кюфтетата редим нарязаното на кръгчета и посолено червено цвекло. Отгоре поръсваме с малко олио.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Поднасяме топлите кюфтета в листа от салата айсберг заедно с кръгчетата червено цвекло или със салата от зеле и моркови.