
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Марияна Бончева ни изпраща рецепта за лесни и много вкусни кюфтета на фурна с кашкавал.
ПРОДУКТИ
1 кг кайма (свинска, телешка или смес)
200 г кашкавал
1 глава лук
2 филии сух хляб
2 яйца
червено цвекло
олио
брашно за овалване
магданоз, чубрица, кимион, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Омесваме каймата със ситно нарязания лук, топнатия в студена вода и добре изстискан хляб, яйцата, ситно накълцания магданоз, чубрицата, кимиона, черния пипер и солта.
Оставяме ги за една нощ в хладилник или поне за 2-3 часа, ако нямаме толкова време. Нарязваме кашкавала на кубчета и го добавяме към каймата. С ръце оформяме сплескани кюфтета.
Овалваме ги в брашно и ги подреждаме в намазана с олио тава. Около кюфтетата редим нарязаното на кръгчета и посолено червено цвекло. Отгоре поръсваме с малко олио.
Печем в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Поднасяме топлите кюфтета в листа от салата айсберг заедно с кръгчетата червено цвекло или със салата от зеле и моркови.