
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ето и новото ми предложение за бързи кюфтенца с фин доматен сос”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
350 г талиатели
За кюфтенцата: 500 г кайма, 1 яйце, 50 г галета, чубрица, кимион, черен пипер и сол на вкус, мазнина за пържене
За доматения сос: 4 червени домата, 1/2 глава кромид лук, 2-3 скилидки чесън, босилек, смлян черен пипер, морска сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме каймата в подходяща купа, чукваме яйцето, добавяме галетата и подправките и размесваме добре. Оформяме кюфтенца и ги изпържваме в загрята мазнина.
Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. В дълбок тиган задушаваме съвсем ситно нарязания кромид и пресования чесън. Добавяме настърганите домати и оставяме соса да се готви, докато течността се изпари напълно.
Подправяме с наситнен босилек, черен пипер и морска сол. Сваряваме талиателите в подсолена вода, след което ги отцеждаме от водата. В чинии за сервиране слагаме малко от талиателите.
Сипваме в средата от прецедения през фина цедка доматен сос и отгоре слагаме 3 кюфтенца. Украсяваме по желание с чери домати, бейби кисели краставички и листенце босилек или мента.