Кюфтенца с талиатели в доматен сос

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9955489 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ето и новото ми предложение за бързи кюфтенца с фин доматен сос”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

350 г талиатели

За кюфтенцата: 500 г кайма, 1 яйце, 50 г галета, чубрица, кимион, черен пипер и сол на вкус, мазнина за пържене

За доматения сос: 4 червени домата, 1/2 глава кромид лук, 2-3 скилидки чесън, босилек, смлян черен пипер, морска сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Слагаме каймата в подходяща купа, чукваме яйцето, добавяме галетата и подправките и размесваме добре. Оформяме кюфтенца и ги изпържваме в загрята мазнина.

Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. В дълбок тиган задушаваме съвсем ситно нарязания кромид и пресования чесън. Добавяме настърганите домати и оставяме соса да се готви, докато течността се изпари напълно.

Подправяме с наситнен босилек, черен пипер и морска сол. Сваряваме талиателите в подсолена вода, след което ги отцеждаме от водата. В чинии за сервиране слагаме малко от талиателите.

Сипваме в средата от прецедения през фина цедка доматен сос и отгоре слагаме 3 кюфтенца. Украсяваме по желание с чери домати, бейби кисели краставички и листенце босилек или мента.